Luxemburgse Ardennen

Luxemburgse Ardennen, bijzonder aantrekkelijk voor natuur vakanties.

Wanneer je naar de Luxemburgse Ardennen gaat kan je volop genieten van de natuur. Het landschap bestaat voornamelijk uit bossen, begroeide heuvels en rivierdalen. Zo is de Sauer de belangrijkste rivier. Het hoogste punt van het Groothertogdom is 559 meter en heet De Kneiff in Huldingen. In dat deel van de Ardennen zijn ook enkele historische stadjes zoals Vianden, Vielsalm, Clervaux, wiltz en Esch-sur-Sur. Je kunt er genieten van mooie wandelingen, oude gebouwen, musea en bezienswaardigheden.

center parcs in de natuur banner

Eropuit in de Luxemburgse Ardennen

En wie van de sport en recreatie is, zijn er heel erg veel mogelijkheden. Voor de kinderen zijn er ook nog eens leuke speeltuinen en de uitgezette wandelroutes zijn een aanrader. Zo kan je ook fiets of wandelvakanties boeken. Hierbij kan je gebruik maken van de uitgebreide wandel- of fietsroutes die er aanwezig zijn. En wie van kortingen houdt zijn er altijd wel kortingen te vinden die je heel erg goed kan gebruiken. Dit kan op een hotel zijn maar ook voor de attracties. Als je een vakantiehuis huurt voor een grote groep Ardennen, zijn kortingscodes meestal niet van toepassing.


Mooie wandelgebieden

Wanneer je van wandelen houdt is wandelen in de Ardennen echt Fantastisch! En dat maar een uur van Nederland af waar je in een groene oase terecht komt. Er zijn opmerkelijke landschappen, van dichte bossen tot heidevelden. Je maakt kennis met sprookjesachtige landschappen vol kastelen, rotspartijen en idyllische dorpjes. Een wandelweekend Ardennen kan je meestal ook als last minute boeken.

wandeling in het bos Ardennen

Wandelroutes Ardennen

De mooiste wandelgebieden zijn allemaal in kaart gebracht. Er zijn veel uitgezette wandelroutes met verschillende lengtes. Zelfs in ieder seizoen kan je hier volop genieten en is het mooi. De wandelroutes zijn eenvoudig te downloaden. Bij elke wandeling zit een handige routebeschrijving. Natuurlijk kan er ook een wandelbrochure besteld worden of downloaden. Wanneer je een wandeling gaat maken door het prachtige landschap kan je kiezen uit de korte routes of de lange routes.


Bezienswaardigheden Luxemburgse Ardennen

De bezienswaardigheden die je in de Luxemburgse Ardennen zeker eens moet bezichtigen zijn een 3-tal kastelen en een stadsmuur. Maar ook de gastronomie komt ruim aan bod en wanneer je meer van de musea bent kom je ook zeker wel bij leuke musea uit. Zowel de natuur en de steden en dorpen zijn plaatsen die je zeker niet moet missen. Wanneer je met het hele gezin er eens lekker uit wilt, zijn de Luxemburgse Ardennen een echte aanrader. Er is genoeg te doen, zien en beleven voor jong en oud. En om je vakantie echt ideaal te maken zijn er goede hotels, voordelige campings en luxe vakantiehuizen. Door alle mooie plekken, activiteiten, sporten en noem maar op komt eenieder toe aan waar hun interesses liggen.

Voor iedereen wat te doen

Vervelen hoef je echt niet wanneer je naar de Luxemburgse Ardennen gaat. Eigenlijk is er voor iedereen wel wat te doen. Ook voor de allerjongsten en voor de oudere mensen. Een aantal leuke activiteiten zijn: Kasteel van Vianden, Ourdaller brouwerijen, De tuinen van Ansembourg maar ook de pretparken of watervallen van Coo zijn zeker de moeite waard.

Wanneer je het heerlijk vindt om met de familie eens lekker er op uit te gaan en te kunnen genieten van de Luxemburgse Ardennen maar ook wat rust wilt dan ga je hier zeker dat vinden en krijgen waar je naar op zoek bent. Er zijn genoeg dingen te ondernemen zodat niemand zich verveelt maar ook in groepsverband. Zelfs wanneer je na deze ervaring enthousiast bent en je wilt samen met vrienden nog eens terug, is dat zeker wel een aanrader. Zelfs wanneer je dan weer terugkomt ga je weer nieuwe dingen ontdekken of leuke en spannende dingen ondernemen.


Met de hond naar Luxemburgse Ardennen

Je huisdier hoef je zeker niet thuis te laten. Als je een wandeling maakt, kan je hond gewoon erbij mee. Maar ook de vakantiehuisjes zijn er een aantal waar ook de hond welkom is. Vaak zijn er omheinde vakantiewoningen waarbij je hond lekker rond kan lopen en snuffelen en ook zijn ding kan doen. De omheiningen van de tuin zijn over het algemeen 1 meter hoog.


Kamperen in de Luxemburgse Ardennen

Natuurlijk is het kamperen ook mogelijk in de Luxemburgse Ardennen. Er zijn best een aantal mooie campings in de Ardennen. En zeg zelf, Kamperen in de Ardennen is toch ook heel erg mooi? Midden in de natuur kunnen genieten met het hele gezin van een welverdiende vakantie is dan wat je graag wilt. Wanneer je weer naar huis gaat ben je heerlijk uitgerust.
De campings zijn allemaal door de ANWB erkend en beschikken bovendien over eersteklas voorzieningen. De sanitair gebouwen zijn allemaal modern en goed onderhouden. In de zomermaanden is er voor de kinderen animatie. Ook een duik in het zwembad is mogelijk. En het zwembad is ook nog eens verwarmd.

wandelen in de Ardennen

bijzondere groepsaccommodaties banner

Hotels en vakantiehuizen in Luxemburg

Natuurlijk zijn er niet alleen de campings maar er zijn ook vakantiehuizen en hotels waar geboekt kan worden. En.. de meeste van deze huisjes liggen midden in de natuur. Een aantal vakantiehuizen en hotels zijn ook geschikt voor mensen met rolstoel. Sommige vakantiehuizen zijn ook heel luxe met een sauna. Er zijn in de Ardennen ontzettend veel hotels. Je kunt er altijd wel eentje vinden om een boeking te doen. Zo kan er een hotel geboekt worden zodat je tijdens je verblijf heerlijk tot rust kan komen in de spa.
Ook is het mogelijk een hotel met hond in de Ardennen te boeken.

Grote vakantiehuizen Ardennen.

Er zijn in zowel de Luxemburgse Ardennen als de Belgische Ardennen grote vakantiehuizen te huur. Zo zijn er grote vakantiehuizen Ardennen voor een teambuilding weekend, schoolkamp, vriendenweekend of familieweekend te huur. Je kunt een kasteel of groot vakantiehuis Ardennen met zwembad en vergaderzaal huren of een groot vakantiehuis Ardennen met speelveld. Deze laatste optie is ook aantrekkelijk voor sportverenigingen en scholen. Tegelijkertijd, niet alle huiseigenaren zijn er happig op hun vakantiehuis te verhuren aan groepen jongeren of sportverenigingen.


Maak eens een fietstocht door de Ardennen

Wanneer fietsen meer jouw ding is dan is dat net zo geweldig. In de groene omgeving zijn er geschikte plekken om de mooiste fietsroutes te maken. En het maakt niet uit met wat voor fiets dit is, het kan met een E-bike of mountainbike. Eigenlijk bevindt iedere fietser zich in een walhalla. Er zijn rond de 50 fietsroutes te downloaden waar ook bij iedere fietstocht een routebeschrijving te downloaden is. De fietsroutes kunnen natuurlijk ook weer in een brochure besteld worden. De fietsgids maakt het compleet door de routes voor de echte sportieve mensen en de praktische informatie. Ook is deze te downloaden.

Er zijn ook speciale mountainbike en E-bike routes. Voor de mountainbike routes zijn er rotsen en hellingen en uitdagende MTB-routes. En zelfs voor de beginnende mountainbikers zijn er speciale routes. De E-bike routes gaan langs dichte bossen, kronkelende riviertjes en wuivende graanvelden. Er is zelfs ruimte om tussen stoppen te maken in historische dorpen en plaatsen. Er zijn ontzettend leuke fietsvakanties te plannen waarbij je kennismaakt met alle historische en culturele eigenschappen van de Luxemburgse Ardennen.

fietsvakantie Ardennen

De Ardennen Luxemburg zijn ideaal voor sportieve vakanties

Wanneer je tijdens je vakantie graag sportief wilt zijn dan ben je in de Ardennen op het juiste adres. Nu zijn de kanotochten wel heel erg populair op één van de rivieren die de Luxemburgse Ardennen rijk is. Je kunt dus volop genieten op het water. Maar ook mountainbiken, abseilen, tokkelen, fietsen en zelfs een luchtballon vaart is wat je allemaal kan doen. Eigenlijk kan je het niet zo gek bedenken of er is wel een sportieve activiteit die je kunt ondernemen.


Teambuilding activiteiten

En natuurlijk zijn de Luxemburgse Ardennen ook heel erg goed om met het werk voor een teambuilding te gaan survivallen. Hier zijn speciale betrouwbare bedrijven voor die dat organiseren. Natuurlijk kan je ook met een groep vrienden, familie of met je sportploeg de survival teambuilding doen. Bij de survivalactiviteiten draait het allemaal om uithoudingsvermogen, precisie en teamwork. En vanaf 10 jaar kan je al meedoen. Tip, boek eens een kasteel Ardennen voor je teambuilding activiteiten en ervaar de bijzondere ambiance van een kasteel en haar verleden.

Survival in de Ardennen

Wanneer je hoogtevrees hebt is de survival dag wel heel erg zwaar. Je gaat namelijk als laatst abseilen, Quickjump en pamperjumpen. De veiligheid staat natuurlijk altijd voorop en is iedereen voldoende beschermd met veilige middelen. Een survival dag duurt een gehele dag en kan gewoon het hele jaar door. En wie het survivallen heel erg trekt kan het ook een heel weekend doen. Deze zijn alleen te volgen van begin april tot eind oktober in groepen van minimaal 2 personen. Je overnacht dan in tenten van 2-3 personen.


Combineer zakelijk met plezier

Luxemburgse en Belgische Ardennen

We kennen 2 delen die we allebei de Ardennen noemen. Het ene gedeelte ligt in Luxemburg en de andere in België. Vlak naast elkaar dus, maar ze kennen wel een verschil. De Luxemburgse Ardennen liggen namelijk hoger als hun Belgische broertje. In Luxemburg vind je dan ook de hoogste toppen welke kunnen oplopen tot maar liefst 600 meter. In België komen ze vaak niet verder als 500 meter, wat natuurlijk ook al best hoog is.

In de hoger gelegen delen valt ook meer neerslag. Dit zorgt ervoor dat er dus in de winter in Luxemburg eerder sneeuw ligt. Wil je dus skiën in de Ardennen dan kies je voor de Luxemburgse Ardennen.
In beiden delen spreekt men zijn eigen taal. In Luxemburg is dit veelal Luxemburgs of Duits, in België Frans of Lokaal Waals.

landal Ardennen banner